Reklam
Reklam

SON DAKİKA

Spot Haberler

Zeytinyağının bu faydaları sizi çok şaşırtacak!

Zeytinyağı, dünya çapında mutfaklarda fırtına yaratıyor. Sadece çeşitli mutfaklarda çok kullanılmakla kalmıyor, aynı zamanda sağlıklı özellikleri sağlık meraklıları tarafından konuşuluyor…

10 Ekim 2022 tarihinde eklendi.
Zeytinyağının bu faydaları sizi çok şaşırtacak!

Zeytini ezdikten sonra elde edilen yağa zeytinyağı denir. Salata, makarna gibi birçok lezzeti tamamlıyor ve keskin tadıyla oldukça beğeniliyor. Getirdiği sayısız fayda, sadece yemeklerde tüketildiğinde değil, aynı zamanda cilde ve saça topikal olarak uygulandığında da olur. Birçok ev yapımı masaj uygulamasında zeytinyağı ortak bir baz olarak kullanılır ve daha sonra çeşitli uçucu yağlarla birleştirilir.

1-010.jpg

SAÇ KALİTESİNİ ARTIRIR

Her zaman kepek ve kaşıntılı saç derisi için çare arayanlardan biriyseniz, o zaman bu harika yağ tam size göre. Zeytinyağlı iyi bir saç masajı, kuru ve pul pul saç derisini uzak tutmaya yardımcı olabilir. Kuru saç derisi genellikle kepekle sonuçlandığından, kuru ve pul pul dökülen saç derisi oldukça can sıkıcı ve utanç verici olabilir. Zeytinyağı masajı, kuru saç derisini ve saçı nemlendirerek ve yumuşatarak çalışır. İyi bir masaj, saçımızın büyümesi ve devam etmesi için ihtiyaç duyduğu nemi koruyabilir. Bu kolay ev çaresini sadece birkaç temel malzemeyi kullanarak evinizin rahatlığında kullanabilirsiniz. Temel bileşen olarak zeytinyağı kullanın ve seçtiğiniz uçucu yağ ile birleştirin. Her iki malzemeyi de parmak uçlarınızı kullanarak iyice karıştırın; yağı saç derinize masaj yapın, ancak dairesel hareketlerle. Saç masajı sadece saçınıza fayda sağlamakla kalmaz, aynı zamanda size rahatlatıcı ve rahat bir his verir. Bu karışımı yaklaşık 15 dakika bekletin ve hafif bir şampuan kullanarak yıkayın. Bu zeytinyağı masajı, buklelerinizin kaybolan parlaklığını korumaya yardımcı olabilir.

AĞRI VE ŞİŞLİĞİ AZALTABİLİR

Zeytinyağı tıbbi amaçlar için oldukça sık kullanılmaktadır. Zeytinyağı masajı terapi olarak kullanılır ve iltihap, şişlik, ağrı ve kas spazmlarından kurtulma sağladığı bilinmektedir. Birçok insan sık sık kas burkulmaları ve krampları probleminden muzdariptir. İlaç tedavisi çok yardımcı olabilir, ancak bir masaj terapisi muhtemelen ağrılı durumdan hızlı bir rahatlama sağlayabilir. Çeşitli ağrı kesiciler size geçici bir rahatlama sağlayabilir; ancak doğru beslenme ancak iyi bir masajla mümkün olabilir. Zeytinyağının güçlü ve keskin aromasıyla ilgili bir sorununuz varsa, onu istediğiniz aromatik esansiyel yağla karıştırabilirsiniz. Etkili sonuçlar elde etmek için zeytinyağı masajını eklemler için yoga egzersizleri ile eşleştirmek gerekir.

2-008.jpg

KURU CİLDİ UZAKTA TUTAR

Kış geldi ve beraberinde kuru ve pul pul cilt sorunu geliyor. Sert hava, cilt sağlığınızı büyük ölçüde etkileyebilir. Bu nedenle, bununla başa çıkabilmek için, size etkili sonuçlar sağlayabilecek bir cilt bakım rejimini takip etmek çok önemlidir. Cilt sağlığınız için harikalar yaratabilecek böyle doğal bir ev çaresi zeytinyağı masajıdır. Zeytinyağı masajının cilde faydaları oldukça fazladır. Sadece kuru cildi uzak tutmaya yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda cildi içeriden besleyerek size yumuşak ve esnek bir cilt verir. Bu evde kullanılan çareden en iyi şekilde yararlanmak istiyorsanız, zeytinyağını yine cilt bakımı için mükemmel bir bileşen olan E vitamini yağı ile karıştırabilirsiniz. Masaj yaparken zeytinyağına E vitamini kapsülü eklemek harika sonuçlar sağlayabilir.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ