Reklam
Reklam

SON DAKİKA

Spot Haberler

Ziya Baran Soykan adlı doktor ”Tehdit edildim psikolojim bozuldu” diyerek 77 yaşındaki hastayı tedavi etmeyi reddetti

04 Şubat 2022 tarihinde eklendi.
Ziya Baran Soykan adlı doktor ”Tehdit edildim psikolojim bozuldu” diyerek 77 yaşındaki hastayı tedavi etmeyi reddetti

İzmir’in Çiğli ilçesi İzmir Çiğli Eğitim ve Araştırma hastanesinde meydana gelen olayda, ZİYA BARAN SOYKAN adlı doktor, Ece İçmez’in omzu kırılan annesini ‘’tehdit edildim psikolojim bozuldu’’ diyerek tedavi etmeyi reddetti.

Gazeteci Ece İçmez’in aktarımına göre;

03.02.2022 tarihinde İzmir’in Çiğli ilçesi Çiğli Eğitim Araştırma Hastanesinde meydana gelen olayda,

Çiğli Eğitim ve Araştırma hastanesine 112 ile sevk edilen hasta annem F.Ö’nun travma odasında bekletilmeye başlamasının arından röntgen ve tomografisi çekildi. 112 ekibine ve acildeki doktora hasta ve hasta yakını tarafından verilen bilgilerde omuz ve kol kısmının ağrıdığı bilgisi yer almasına rağmen kafa tomografisi ve röntgeni çekilen hasta annem F.Ö’nun  röntgen filminde acildeki doktorların röntgen de ‘’kırık var’’ demesinin ardından telefonla aranan doktor  Ziya Baran Soykan ‘’kırık yok’’ demiştir. Annemin kolunu sargı beziyle bağlayıp gitmemizi iletmiştir. Bunun üzerine  nöbetçi ortopedist olmasına rağmen gelip tedavi ya da muayene etmeyen ZİYA BARAN SOYKAN adlı doktor ile konuşmak için hastanenin  3’ncü katındaki servis bölümüne gittim. Doktorun kapısının kilitli olması ve uyuduğundan şüphelenmem üzerine kapıyı çalarak ‘’siz kapıyı açana kadar gitmeyeceğim’’ dedim. Uykulu gözlerle kapıyı açan doktor ‘’Buraya böyle gelemezsin sen kimsin demesine üzerine’’ ben ‘’Benim annem aşağıda acilde ve diğer doktorların röntgene bakarak bu nasıl kötü kırık’’ dediklerini illetim. Bunun üzerine ‘’telefonda sizden bilgi aldılar ve kırık yok dediniz eğer annemde kırık varsa sizi dava edeceğim’’ dedim.  Doktorun ‘’sen kimsin de beni dava edeceksin beni tehdit mi ediyorsun kırık yok diyorum kırık yok ben seni dava edeceğim’’ demesi üzerine ‘’Bu tehdit değil benim  yasal hakkım. Gelip anneme bakın.’’ dedim. Birlikte doktorun karanlık odasına girdik bilgisayardan röntgene bakarak doktorun ısrarla ‘’Ben ortopedistim o doktorlara söyle burada kırık yok’’ dedi. Ardından doktorun oda telefonu çaldı. Doktor telefondaki şahısa ‘’ Burada kırık yok diyorum size’’ diye bağırmasıyla beraber doktor karşıdaki şahsın yüzüne telefonu kapattı.  Israrla ‘’anneme bakın o 77 yaşında bakın şu an kimsemiz yok ve siz burada uyuyorsunuz belki de uykulu olduğunuz için yanlış görmüşte olabilirsiniz benimle aşağı gelin ’’ dedim. Doktorla Birlikte acile indik. Doktor aşağıya inerken sürekli emir kipi ile konuştu. ‘’Ben 36 saat çalışıyorum yarında çalışacağım ve sen kapıma geliyorsun’’ demesi üzerine ben de ‘’Ben belki senden daha fazla çalışıyorum ben de gazeteciyim mesaide uyuyamazsın’’ dedim.

Acile inen doktor hasta F.Ö’ya ‘’Teyze sende kırık yok merak etme’’ diyerek travma odasından ayrıldı.

Acil doktoru gelerek tekrar tomografi çekileceğini bildirdi. Ben de ‘’Zaten çekildi neden çekiyorsunuz tekrar zararlı değil mi ikinci tomografi?’’ demem üzerine ilkinin beyin tomografisi çekildiğini öğrendim. 112 bilgilendirmesi, hasta yakını bilgilendirmesi ve hastanın bilgilendirmesi üzerine omuz ve kol kısmında da şiddetli ağrı var denmesine rağmen ilk tomografi o kısımlara çekilmedi.

İkinci çekilen tomografi sonucuna göre hastanın omzunun parçalı kırık olduğu öğrendim daha önce  ZİYA BARAN SOYKAN adlı doktor’a ‘’eğer annemde kırık çıkarsa seni dava ederim’’ demem üzerine kırık çıktığı için odasından bir daha aşağıya inmedi ve annem F.Ö’yu tedavi etmeyeceğini belirterek tedavi etmeyi reddetti. Bunun üzerine 155’i aradım ve ekip istedim. 155 hastane polisine şikayet etmemi bildirdi. Hastane polisine şikayet etmeye gittim. Hastane polisi ise ‘’karakola gitmelisiniz’’ dedi. Anneme daha sonra çıkış verildi ve omzu kırık olmasına rağmen hastaneye ilk girişte yapılan ağrı kesici dışında ağrı kesici ilaç dahi yazılmadı.

Annemi tedavi etmeyi reddeden doktor ZİYA BARAN SOYKAN’dan şikayetçiyim.‘’Sağlıkta doktora şiddet haberlerini çok okudum ve yaptım ama sağlıkta hastaya doktordan şiddeti ilk defa gördük ve yaşadık, tutanak yazmış onu tehdit ettiğimi söylemiş ve eklemiş ‘’psikolojim bozuldu hastaya bakamam bana gazeteciyim dedi’’ demiş. Onu tehdit etmedim eğer kırık varsa yasal hakkımı kullanarak dava edeceğimi söyledim. Gazeteciliği de 36 saat nöbet tutacağım dediği zaman söyledim. Hem nöbet başında uyuyor, hem hastaya bakmamak için manipülasyon yapıyor o gidip rahatça uyudu ben yere çöktüm kalbim sıkıştı bunlar nasıl insan nasıl doktor böyle bir insan hayatımda ilk kez görüyorum utanç verici, insan hayatına dokunmak isteyen birçok doktor var bu durum  meslek ahlakını ilkelerini geçtim bu insanlık ayıbı 77 yaşında hasta bir kadına bakmamak ona ilaç vermemek ne demek tehdit etmedim ama tehdit etseydim dahi insanda vicdan olur yaşlı kadını o durumda öyle bırakmaz tedavi ederdi bu şahıs inşallah gereken cezayı alır. Meslek ahlakı, meslek etiğine uymayan bu durum üzerine gerekenin yapılmasını arz ederim. Ayrıca hastane çıkışında ekol ve medicalpark hastanelerini arayarak ortopedist var mı diye sordum yok dediler. Doktorun hastayı tedavi etmemesinin reddi kanunen bölgeye yakın başka bir hastanede aynı doktor varsa kabul edilemez bunun da göz önünde bulundurulmasını rica ederim.

Kamuoyunun bilgisine arz ederim.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ