Reklam
Reklam

SON DAKİKA

Spot Haberler

ABD’deki Gazetecilik Yasası kriz çıkardı: Facebook’tan haberleri kaldırırız

Facebook’un ana şirketi Meta, ABD Kongresi’nin medya yasa tasarısını onaylaması halinde haberleri platformundan kaldıracağını duyurdu…

07 Aralık 2022 tarihinde eklendi.
ABD’deki Gazetecilik Yasası kriz çıkardı: Facebook’tan haberleri kaldırırız

Yeni yasa taslağı, haber kuruluşlarına, Facebook’ta paylaşılan içerikler için ücret pazarlığı yapma konusunda daha fazla güç veriyor. Benzer bir yasa Avustralya’da yürürlüğe girmiş; Facebook’un yayımladığı haber içeriklerini bir süreliğine kaldırmasına yol açmıştı. Facebook’un çatı şirketi Meta, platformun aslında ayakta kalmak için mücadele eden haber kuruluşlarına trafik sağladığını savunuyor.

Haberlerin Facebook’ta paylaşıldığını çünkü “kendilerinin de çıkarına olduğunu” söylüyor. Haber kuruluşları, Meta’nın kendi haberlerinden ve makalelerinden çok büyük oranda reklam geliri elde ettiğini savunuyor. Özellikle pandemi döneminde küçük çaplı haber kuruluşları ayakta kalmak için zorlanırken Meta, onların ürettiği içerik üzerinden çok ciddi bir reklam geliri elde etmişti.

ABD’deki yasa tasarısı, büyük teknoloji firmalarının gücünü kırmak için planlanan daha geniş çaplı bir kanunlar bütününün bir parçası. Destekçileri, tasarının yasalaşmaması halinde sosyal medyanın Amerka’nın de-facto yerel gazetesi durumuna geleceğini söylüyor.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ