Reklam
Reklam

SON DAKİKA

Spot Haberler

İmamoğlu’na yüklenen AKP’li Alpay Özalan’a ’34 ölüm’ hatırlatması: Zerre utanmış mıydın?

TBMM’de yasama faaliyetlerine katılmayan ve oturumlarda fiziki saldırılarıyla hatırlanan AKP’li Alpay Özalan’ın Ekrem İmamoğlu’na yönelik eleştirilerinin ardından AKP döneminde İstanbul’da meydana gelen selde yaşamını yitiren yurttaşlar hatırlatıldı…

25 Ağustos 2022 tarihinde eklendi.
İmamoğlu’na yüklenen AKP’li Alpay Özalan’a ’34 ölüm’ hatırlatması: Zerre utanmış mıydın?

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yasama faaliyetlerine katılmaması ve muhalefet partilerinin milletvekillerine fiziki saldırıda bulunması ile tanınan AKP İzmir Milletvekili Alpay Özalan, İstanbul’da etkili olan kuvvetli yağışın ardından AKP döneminde kente alt yapı yatırımları yapılmamasını unutarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu’nu hedef aldı.

ALPAY ÖZALAN’A ZOR SORU: “UTANMIYOR MUSUNUZ?”

“CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun “Asla sel olmaz.” dediği her yeri yine sel götürüyor. Milletin aklıyla alay etmeye utanmıyor musunuz?” ifadelerini kullanan Alpay Özalan’a sosyal medya üzerinden art arda tepkiler gelirken megakentte AKP döneminde meydana gelen selde 34 kişinin yaşamını yitirdiği hatırlatıldı.

Bir sosyal medya kullanıcısı, “Sizin döneminizde şöyle şeyler yaşanırken zerre utanmış mıydın? Hani 34 yurttaşımız ölmüştü. Şimdi sizin bıraktığınız İstanbul enkazının ardından bu kadar yeri iskan eden adam tam olarak neden utanması gerekiyor?” ifadelerini kullanarak İstanbul’da 2009 yılında AKP’li Kadir Topbaş’ın belediye başkanlığı döneminde meydana gelen seli anımsattı.

 

ALPAY ÖZALAN MECLİS’TE SINIFTA KALDI

AKP’li Özalan’ın TBMM tutanaklarına göre 2021 yılının Aralık ayında derlenen Meclis karnesi şöyle:

İlk imza sahibi olduğu kanun teklifleri: 0

İmzasının bulunduğu yazılı soru önergeleri: 0

İlk imzasının bulunduğu Meclis genel görüşme önergeleri: 0

İlk imzasının bulunduğu Meclis soruşturması önergeleri: 0

İmzasının bulunduğu Meclis soruşturması önergeleri: 0

İmzasının bulunduğu Kanun Teklifi: 39

İmzasının bulunduğu Meclis araştırması önergesi: 7

AKP SELİN SORUMLULUĞUNU KABUL ETMEMİŞTİ!

Yaşanan olayların ardından dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, dere yatağına yapılan evler nedeniyle vatandaşları eleştirmiş ve yönetimin sorumluluğunu “Derenin intikamı ağır olur” sözleriyle görmezden gelmişti.

Dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Veysel Eroğlu ise afetin tufan olduğunu iddia etmiş ve alınacak bir önlem olmadığı savunmasında bulunmuştu.

Dönemin İBB Başkanı Kadir Topbaş ise selin sorumlusunun insanların doğaya verdiği zarar olduğunu söyleyerek, “Siyaset yapılıyor maalesef. Bunlar seçimde olur. Ama seçim dışında, ne olursa olsun siyasi partiler destek vermeli, yanlışlar olunca ikaz etmeli. Beklentim şu. Bugün biziz yarın başkaları. Sorumluyuz, sorumluluğu kabul ediyorum. Burada siyasi parti yok. Günahtır yazıktır” demişti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ