Reklam
Reklam

SON DAKİKA

Spot Haberler

İşte TikTok fenomenlerinin kazancı!

Popüler sosyal medya platformu TikTok üzerinden para kazanmak mümkün. Peki, TikTok ne kadar kazandırıyor? İşte cevabı!

01 Ekim 2022 tarihinde eklendi.
İşte TikTok fenomenlerinin kazancı!

Kısa süre içinde dünya çapında yükselişe geçen TikTok, kullanıcı sayısıyla birlikte yepyeni bir kariyer alanı sunuyor. Dikkat çeken video içerikleri sayesinde ün sahibi olan fenomenler, belirli aralıklarla çarpıcı paylaşımlara imza atıyor. Bununla birlikte konum, videonun içeriği ve hedef kitle fenomenlerin kazandıkları ücretlerin de değişmesine neden oluyor.

TikTok’un çatı şirketi olan ByteDance, Pico adını verdiği VR başlık ile kullanıcıların karşısına çıkacak.

TikTok üzerinden milyonlara ulaşan fenomenler için TikTok’ta bilinirlik ve para kazanma oranı gün geçtikçe artıyor. Fenomenlerin elde ettikleri kazanlar ise gönderi başına ve aylık olarak farklı şekillerde hesaplanıyor. İddialara göre uluslararası bir alanda paylaşım yapan TikTok fenomeninin ortalama kazancı içerik başına 50 dolardan 750 dolara çıkabiliyor. Bu kazanç ise izlenme oranına göre değişiyor.

Bunlara ek olarak platformda düzenlenen canlı yayınlar da TikTok fenomenlerinin izlenme oranını artırıyor. Böylelikle aylık kazanç da artış gösteriyor. Yine iddialara göre izlenme oranına göre100 bin ve altı takipçisi olan fenomenler aylık yaklaşık 250 ile 2 bin dolar kazanç elde ediyor. Takipçi sayısı1 milyonun üzerinde olan fenomenlerin kazançları ise 2 bin ile 30 bin civarlarına ulaşıyor.

Platform üzerinden moda, seyahat, günlük yaşam rutinleri ve alışveriş odaklı paylaşımların daha çok izlendiği görülüyor. Ancak bu durum fenomenlerin popülaritesine göre de değişiklik gösteriyor. Ülkemizden örnek verecek olursak bir video paylaştığınız zaman5 bin kişi izliyorsa TikTok aylık 1000 TL veriyor.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ