Reklam
Reklam

SON DAKİKA

Spot Haberler

İstiklal Caddesi’ndeki patlama dünya basınında geniş yer buldu

Dün akşamüstü Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde meydana gelen bombalı saldırıda 6 kişi hayatını kaybederken 81 kişi de yaralandı. Patlama dünya basınında da geniş yankı buldu. Reuturs, “İstanbul’un merkezindeki işlek yaya caddesinde patlama meydana geldi, yaralılar var” manşetini atarken, CNN ise “Büyük patlama, İstanbul’un caddesini şoke etti” başlığı ile olayı okuyucularına duyurdu…

14 Kasım 2022 tarihinde eklendi.
İstiklal Caddesi’ndeki patlama dünya basınında geniş yer buldu

Türkiye’nin en işlek yerlerinden olan, Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde dün saat 16.20 sıralarında meydana gelen bombalı saldırıda 6 kişi yaşamını yitirdi. Yaralı 81 kişiden 39’u hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu ediliyor. Bu patlama dünya basınında geniş yankı buldu.

Reuturs’un haberinde, “İstanbul’un merkezindeki işlek yaya caddesinde patlama meydana geldi, yaralılar var” denildi. Olay yerinin polis kordonuna alındığı, ambulansların patlamanın olduğu noktaya sevk edildiği ifade edildi.

CNN ise okuyucularına, “Büyük patlama, İstanbul’un caddesini şoke etti” başlığı ile korkunç olayı duyurdu. Ayrıca haberin devamında Vali Yerlikaya’nın, “Olay yerine polis, sağlık, itfaiye ve AFAD ekiplerimiz sevk edildi. Gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacak” denildi.

ABD merkezli bir diğer gazete The Hill, “İstanbul’un ana caddesinde patlama” dedi. Yetkililerin açıklamalarına işaret edilen haberde, “İstanbul’un en popüler yaya caddelerinden birinde pazar günü meydana gelen patlamada ölü ve yaralılar var” ifadesine yer verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarına işaret eden Al Jazeera, İstiklal Caddesi’ndeki patlamanın bombalı saldırı sonucu meydana geldiğini yazdı. Endonezya’da düzenlenecek G-20 Zirvesi’ne katılmadan önce açıklama yapan Erdoğan’ın, “Hain bir saldırı. Failleri cezalandırılacak” ifadeleri aktarıldı.

BBC de en az 6 can kaybının olduğu ve 53 kişinin yaralandığı bilgisine yer verdi. Haberde, “Patlama yerel saatle 16.20’de, Taksim Meydanı bölgesindeki bir alışveriş caddesinde meydana geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, faillerin cezalandırılacağını söyledi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ