Reklam
Reklam

SON DAKİKA

Spot Haberler

Kulisler çalkalanıyor: Mansur Yavaş CHP’den ayrılıyor mu?

Mansur Yavaş, CHP’den istifa ederek İyi Parti’ye katılacak iddiası…

15 Eylül 2022 tarihinde eklendi.
Kulisler çalkalanıyor: Mansur Yavaş CHP’den ayrılıyor mu?

Zafer Partisi adayımız Mansur Yavaş ilanında bulunduktan sonra iyiden iyiye İyi Parti tabanında da Mansur Yavaş ismi ağırlık kazanmaya başladı. Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanı adaylığına CHP Tabanı da sıcak bakıyor. Her ne kadar genel merkez Kemal Kılıçdaroğlu aday olmalı ısrarında bulunsa da çok sayıda CHP’li isim Mansur Yavaş’ın adaylığına tam destek veriyor.

Flash TV Yorumcusu Fatih Ertürk, Gürsel Tekin’in katıldığı TV programında “HDP’ye bakanlık verilebilir” ifadesinin Kemal Kılıçdaroğlu’nun altılı ittifakta ortak aday çıkmasını sıkıntıya soktuğunu iddia etti. 

Fatih Ertürk, “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun dışında uzlaşılacak bir aday olabilir mi sorusunun gündeme gelmesi, adı geçen kişilerin adaylığının gündeme gelmesinden çok daha önemli  bir gelişme olduğuna inanıyorum. İYİ Parti’de, CHP’nin seçim sonrası HDP ile yeniden ilişkiye girmesi mi söz konusu diye alarm zilleri çaldı” açıklamasında bulundu.

Fatih Ertürk ayrıca 2 yıl sonraki belediye başkanlığı seçimleri öncesinde Mansur Yavaş’ın CHP’den istifa ederek İyi Parti adayı olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağını öne sürdü.

Fatih Ertürk’ün açıklamaları şöyleydi

‘Mansur Yavaş seçim öncesi İyi Parti’ye geçecek’ iddiası

Meral Akşener’in Gürsel Tekin’in açıklamasına gösterdiği tepki ve sonrasındaki süreçle ilgili, “İYİ Partililer kendilerini CHP’ye borçlu hissetmiyor. İstanbul ve Ankara’yı CHP adayına kazandırarak borçlarını ödediklerini düşünüyor” diyen Ertürk, “İyi Parti’nin belediye başkanlığı seçimlerine Millet İttifakı’tan ayrı gideceğini belirtti ve “İddia ediyorum, çok büyük ihtimalle Mansur Yavaş seçim öncesi İyi Parti’ye geçecek” ifadesini kullandı.

Ertürk, Ankara’da Mansur Yavaş’ın kendisine gelen bütün imar izinlerini engelleme kararı aldığını iddia etti, “Bütün bürokratlarına hiçbir imar işine imza atmamaları şeklinde talimat verdi ve ‘beni bekleyin’ dedi. Bu bilgi, bu duyum değil. Mansur Yavaş eğer aday olursa, bu imar işlerinden dolayı kendisine bir leke gelmesini istemiyor” ifadelerini kullandı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ