Reklam
Reklam

SON DAKİKA

Spot Haberler

Toyota ve BMW, Ortak Bir Hidrojen Yakıt Hücreli Otomobil Projesi Başlatıyor: Benzin Tarih mi Olacak?

Uzun zamandır birlikte çalışan Toyota ve BMW, şimdi de hidrojen yakıt hücreli araçlar için uzmanlıklarını birleştiriyor. İki firmanın ortak hedefi ise 2025 yılında seri üretime başlamak…

14 Ağustos 2022 tarihinde eklendi.
Toyota ve BMW,  Ortak Bir Hidrojen Yakıt Hücreli Otomobil Projesi Başlatıyor: Benzin Tarih mi Olacak?

Alman otomobil firması BMW ile Japon Toyota uzun süredir çeşitli modellerde birlikte çalışıyor. İki firma daha önce Supra ve Z4 için ortaklık yapmış olsalar da, önümüzdeki dönemde bu ortaklık daha da çeşitleneceğe benziyor. İkilinin hedefinde ise hidrojen yakıt hücresiyle çalışan otomobiller yer alıyor.

Otomotiv sektörünün iki devi, 2025 yılında ortaklaşa geliştirilen hidrojen yakıt hücresine sahip otomobillerin seri üretimine ve satışına başlamış olmayı amaçlıyor. Konuyla ilgili olarak ilk açıklamalar BMW cephesinden geldi.

BMW ve Toyota’dan hidrojen yakıt hücreli modellere hazırlık

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan BMW’nin satıştan sorumlu ismi Pieter Nota, BMW’nin hidrojen yakıt hücresi teknolojisinin daha büyük SUV modelleri için uygun olduğunu düşündüğünü ifade etti. Son yıllarda SUV pazarına artan ilgiyi düşündüğümüzde BMW’nin bu segmente odaklanmış olması şaşırtıcı değil. Kaldı ki BMW daha önce de X7’de hidrojen gücünden faydalanmak istediğini ifade etmişti.

Tabii hidrojen yakıt hücreli bir BMW modelini görmek için 2025 yılına kadar beklemek gerekecek. Firma öncelikle geçtiğimiz yıl Münih Motor Show’da tanıttığı iX5 Hydrogen Concept için sınırlı üretime başlayacak. Bu nedenle de hidrojen yakıt hücreli modeller üç yıl sonra çıkacak.

Alman firması 2030 yılına kadar Mini ve Rolls-Royce markaları da dahil otomobil satışlarının en az yarısını elektrikli otomobillerden oluşturmayı planlıyor. Bu süreçte firmanın ürünlerini çeşitlendirmek için seçtiği hidrojen yakıt hücresi teknolojisinin de altyapı anlamında gelişmesi bekleniyor.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ