Reklam
Reklam

SON DAKİKA

Spot Haberler

Twitter’ın çalışanları konuştu: Platform trollere karşı korunmasız

Twitter çalışanları, Elon Musk’ın şirketi devralmasından sonra yapılan değişiklikler ve işten çıkarmaların ardından platformun artık kullanıcıları, devlet tarafından örgütlenen dezenformasyonlar ve çocuk cinsel istismarından koruyamayacağını söylüyor…

08 Mart 2023 tarihinde eklendi.
Twitter’ın çalışanları konuştu: Platform trollere karşı korunmasız

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk’ın 44 milyar dolara satın almasından bu yana sosyal medya platformu Twitter’da sular durulmuyor. BBC’nin Panorama programına konuşan şirket çalışanları ve yakın zamana kadar orada çalışmış kişiler, Twitter kullanıcılarını trolleme ve tacizden koruyucu işlemlerin sürdürülmesinin, Musk’ın sürekli korumalarıyla gezdiği kaotik çalışma ortamında zorlaştığını söylüyor.

Bu iddialar, yayınlanmamış akademik veriler ve Twitter kullanıcılarının aktardığı deneyimlerlerle de destekleniyor ve Musk’ın yönetimi döneminde, sosyal medya trollerinin cesaretlenmesiyle, nefret söyleminin yaygınlaştığına, tacizin yoğunlaştığına, kadın düşmanı ve tacizkar hesapları izleyenlerin sayısında artış olduğuna işaret ediyor. Panorama programı için onlarca eski ve yeni Twitter çalışanı ile görüşen BBC Dezenformasyon ve Sosyal Medya Muhabiri Marianna Spring onlarca eski ve yeni Twitter çalışanı ile görüştü.

cvcvcv.jpg

Lisa Jennings Young

Bunlardan biri olan Twitter’ın platformun güvenli olmasını sağlayan uyarıcı özellikleri geliştiren içerik tasarım bölümünün eski başkanı Lisa Jennings Young, ekibindeki herkesin işten atıldığını daha sonra da kendisinin istifa ettiğini söylüyor. Twitter’ın yaptırdığı bir iç araştırma bu tür güvenlik önlemlerinin trollemeyi yüzde 60 oranında azalttığını ortaya koymuş.

Twitter’da çalışan bir mühendis artık bu tür çalışmaları yapan kimse olmadığını söylüyor ve platformu dışardan normal görünüp içerde yangın olan bir binaya benzetiyor.

elo.jpg

MUSK TUVALETE BİLE KORUMAYLA GİDİYOR

İsmi açıklanmayan bir mühendis, Elon Musk’ın Twitter personeline güvenmediği için tuhaf davranışlarda bulunduğunu söyledi. “Ofiste nereye giderse gitsin, en az iki koruması var. Çok hantal, uzun boylu, Hollywood film korumaları onu tuvalete kadar takip ediyor.” İddialar arasında Elon Musk’ın tüm temizlik ve yemek çalışanlarını kovulduğu ve ofis bitkilerini personele satmaya çalıştığı da yer aldı.

Musk’ın diğer şirketlerinden, örneğin elektrikli otomobil Tesla’yı üreten şirketten mühendisler getirdiği ve onlardan, birkaç gün içinde mühendislerin yaptığı işi değerlendirmelerini istediği, sonra da kimi işten çıkaracağına karar verdiği öne sürüldü.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ